Explorerscouter

Explorerscout är man som 15-17 åring och patrullerna består av 4 - 12 personer. Patrullen leds av en patrulledare och explorerscoutverksamheten  leds av en lots, som är en äldre ledare. Programmet bygger på att patrullerna förverkligar olika projekt tillsammans. Projektens tema varierar mycket, och de innefattar allt från hjärngymnastik och gruppövningar, till hantverk och matlagning.

I St. Simons Sjöfararna har vi för närvarande två explorerscoutpatruller. Hittills har vi bl.a. lagat knivar, varit på cykelutfärd, seglat och debatterat etiska och samhälleliga frågor. St. Simons Sjöfararnas explorerscouter samlas vanligtvis på onsdagar mellan kl. 20-21 i kårlokalen.  För närmare information om programmet och möten se programmet

Explorerscouterna leds av Dan Sundblom