Kårlokalen

©Niclas Rantala
Kårlokalens sal vid 50-årsjubiléet. Sedan dess har hörnan längst bort piffats upp.

Vår kårlokal finns i församlingshemmets källarvåning, Kyrkoesplanaden 3. Ingången är på gårdssidan. Kårlokalen är inte världens största, men vi trivs! Vi har ett ledarrum som också används för möten vid behov. I salen håller vi de flesta av våra scoutmöten. Längst bak i salen har vi nyss fått en "myshörna", som fortfarande saknar namn, med egen soffa, anslagstavla mm. Längre in i källargångarna har vi också två källarförråd för lägermaterial plus ett förråd för båtarnas prylar och ett litet arkiv. Ett återkommande projekt brukar vara att försöka hålla dessa lager i ordning.

Maku har kaffepaus medan de andra slipar golvet före det målas 2004.

Kårlokalen har målats om i många omgångar; senaste varvet var det Michaela Salminen som designade och genomförde de mera artistiska delarna av målarbetet som ett skolarbete. Hon har också målat de runda tavlorna i salen. Annars har det mesta gjorts med talkokraft. De väggfasta bänkarna fungerar samtidigt som uppbevaring. Varje åldersgrupp har också sitt eget skåp, fast innehållen i skåpen ibland varierar och inte direkt har så mycket med själva åldersgruppens verksamhet att göra. När utrymmet tar slut brukar vi få låna något utrymme i församlingshemmet. Ofta har det varit nedre salen (som ironiskt nog är en våning ovanför vår kårlokal). Men i år då kyrkan renoveras är nedre salen upptagen, men alltid brukar vi hitta någonstans att vara, eller så har vi mötet ute! När man tittar på kårens bilder från 60- och 70-talet ser man att nedre salen ofta använts då större utrymmen behövts.

Bild från ledarrummet på 70-talet med ett av kårens band, The Saint Simonial Symphonic Orchestra Nothing is like Except The Cocanut..

Väldigt ofta är vi också ute på Koupo lägergård, framförallt Gamla Koupo som genom tiderna har varit något av kårens andra hem. Idag är det främst vargungarna och äventyrsscouterna som har förläggningar där.

Ledarrummet ungefär som det ser ut nu, fast lite städigare!